pontok

Ahány vállalat, annyi igény és lehetőség – válassza az Ön számára legkedvezőbb finanszírozási konstrukciót!

Vétel

A legegyszerűbb és legrugalmasabb forma; a gép egy összegű vételárért azonnal Vevő tulajdonába kerül. A gépre a gyártó által biztosított garancia (jótállás) vonatkozik. Igény szerint, típustól függően Teljes körű Üzemeltetési Szerződés (TÜSZ), Átalánydíjas vagy eseti karbantartási szerződés köthető rá.

A vétel legnagyobb nyilvánvaló hátránya az egy összegű kiadás, ugyanakkor az is gyakran előfordul, hogy saját tulajdonú gépek esetén gyakran már csak akkor dönt egy Vevő a cseréről, amikor a gép már nagyon elavult, sok a hiba és rengeteg bosszúságot okozott mindenkinek.

Bérlet

A bérleti konstrukció keretében a gépet Szolgáltató egy havi bérleti díjért határozott időre kihelyezi Igénybevevőhöz. A Felek a bérlet időtartamára Teljes körű Üzemeltetési Szerződést (TÜSZ) kötnek. A bérleti időszak végén a gépet Szolgáltató visszaveszi, vagy Felek dönthetnek a bérlet meghosszabbításáról.

A bérlet legnagyobb előnye, hogy nem igényel egy összegű befektetést, és Igénybevevő időről időre mindig a legújabb technológiával tud dolgozni. Hátránya a finanszírozás többletköltsége.

Pay-per-Page vagy Outsourcing

A pay-per-page szolgáltatás keretében Igénybevevő a gépet általában határozott időre, bérleti díj nélkül, csak a nyomtatott oldalak után fizetendő nyomatdíj ellenében veheti használatba (amely tartalmazza a teljes körű üzemeltetést is). A pay-per-page szolgáltatás rugalmasságát általában magasabb nyomatdíjakkal, vagy lekötött (a ténylegesen nyomtatott oldalak számától függetlenül havonta fixen megfizetendő) nyomatmennyiséggel kell megfizetni.

Lízing

A lízing konstrukciót pénzügyi szolgáltatón keresztül lehet igénybe venni; a konstrukció lényege, hogy a Lízingbeadónak határozott időtartam alatt fizetett rendszeres havi díj fejében Lízingbevevő használhatja a gépet, majd az időszak leteltével, a gép Vevő tulajdonába kerül.

A lízingkonstrukciót jellemzően a bonyolultabb adminisztráció és a több szereplős ügylet kapcsán fellépő többletköltségek miatt irodatechnikai gépeknél ritkán alkalmazzák.

Kapcsolat


Facebook


Linkedin

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Rólunk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kapcsolat