Interaktív oktatóterem

Interaktív oktatóterem: nem számít, milyen módszerrel tanít, a siker garantált, ha interaktív oktatóteremben teszi mindezt. Az interaktív eszközök, a webes felületek, a vizuálkommunikáció megannyi előnye hozzásegíti ahhoz, hogy hallgatói örömmel vegyenek részt előadásában.


Ismerje meg legizgalmasabb eszközeinket, melyet Ön is bevethet oktatásában!

Az interaktív tábla egy nagyméretű fehér tábla, mely kapcsolatban áll egy vezérlő számítógéppel és egy projektorral. A működés kulcsa az érintés. A felület megérintésével menüpontokat és ikonokat lehet kijelölni. Az íráshoz csak fel kell emelni a tollat. A tábla munkafelületén könnyedén Internetezhet is. Megtarthatja tudományos előadását, vagy virtuális utazást tehet a számítástechnikában. Nagy segítséget nyújt a tanulók motiválásában, ezáltal a diákok érdeklődését folyamatosan fenntartva fokozza a tantermi oktatás hatékonyságát. Az interaktív tábla használatával lehetővé válik a tanulók egyidejű vizuális és aktív részvétele a tanulásban. A diákok nagy, látványos képeken dolgozva saját kezükkel mozgathatnak leveleket, számokat, szavakat, képeket, illetve bármilyen elektronikus objektumot. Az elektronikus információk könnyen elérhetővé és olvashatóvá válnak számítógép billentyűzet vagy egér használata nélkül is. Az interaktív tábla rendkívül hatékony eszköz a tananyag bemutatására és a figyelem fenntartására az órák alatt. Tanítás előtt elkészítheti a tananyagot számítógépen. A sikeres előadás elkészítésében a beépített szoftver képgyűjteménye és előre elkészített anyagai nyújtanak hatékony segítséget. Látványos matek, kémia, tudományos vagy zenei alkalmazásokkal színesítheti a tananyagot. A tanítás során bevonhatja a diákokat, kézi jegyzeteket készíthet és az előadás bármely pillanatában elmentheti a táblán látható információkat. Az interaktív táblával időt takaríthat meg és nagyobb sikert érhet el az előadásokon – minden tanuló számára.

A feleltető-, és szavazórendszernek köszönhetően a tanár bármikor visszajelzést kaphat a tananyag rögzülésének szintjéről, hallgatóinak pillanatnyi felkészültségéről. Csoportjának nem csupán eldöntendő kérdéseket tehet fel – anonim vagy nevesített válaszokat várva -, hanem egyszerre több jó választ is megjeleníthet, amelyekből a hallgatók majd kiválasztják a helyes megoldásokat.

Az LCD-képernyővel ellátott távirányítós kézi egységekkel számokat, tizedeseket – sőt, még törtszámokat is – lehet küldeni a számítógépnek, hogy az végül a szavazás vagy egy dolgozat végeredményét azonnal, egy diagramként, vagy Excel-formátumban megjelenítse.

Az elektronikus „palatábla” író és vezérlő tábla, mely vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé más interakív eszközökkel. Egy teremben - egyidőben - egyszerre többen is használhatják. Tanítson a terem elejéből, az osztály mögül vagy egy tanuló mellől, - mindezt anélkül, hogy le kellene mondania az interaktív digitális tanóra előnyeiről. Az elektronikus táblával Ön és tanítványai vezeték nélkül tarthatnak kapcsolatot az interaktív táblával, kb. 16m-es távolságig. Használja az elem nélküli, csatlakoztatott tollat a toll, az egér és a törlés funkciók közötti átkapcsoláshoz, így Ön bármilyen számítógépes alkalmazást működtethet, megjegyzéseket írhat, vagy fontos információkat emelhet ki. A könnyű táblát, magával viheti tanításkor. Írjon fel egy matematika példát a palatáblára, majd adja oda egy diáknak, hogy válaszoljon rá. Használjon több kézi táblát csoportos munkához (pl. kérdés-felelet). A kézi tábla egyszerre többszörös párbeszédet tesz lehetővé, így használatával egy időben Ön jegyzetelhet az interaktív fehér táblán is.

Telefon: +36 1 469-6262
Fax: +36 1 469-6242
Szerviz kapcsolat
hibabe@bravogroupoffice.hu


Telefon: +36 1 469-6219
Fax: +36 1 469-6242
E-mail:
info@visualsolution.hu


Bravogroup Visual Solution logó