Digital signage

Egy modern Digital Signage rendszer - digitális tartalomszolgáltató rendszer - több médiaplatformot egyesít magába és az innovatív technológiák alkalmazásával magas hatékonyságú marketing eszköz.


Több ágazat - a marketing, a broadcast videotechnika, az új online médiák, a vizuáltechnika - rendkívül hatékony eszköze. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy célzottan ott fejti ki a hatását, ahol a közvetített marketingüzenet a célközönség által megvásárolható. A termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos üzeneteket modern, látványos, innovatív technológiák közvetítik. Biztosítja a nagyfokú szabadságot a szerkesztésben, lehetőséget ad a tartalomban az interaktív, on-line és adatbázis elemek elhelyezésére.

Egyszerű módon megjeleníthetők időjárás, valuta, RSS információk, átvehetők XML, ODBC adatok, grafikák, animációk és videók.
Külső forrásból beintegrálhatók input adatok, mint pl. ügyfélhívó, azonnali megjelenítést igénylő információk, stb..
A rendszer a professzionálisnál magasabb szintet képviselő broadcast videó rendszerekkel kompatibilis, biztosítja a legjobb minőséget, és üzembiztos működést.
Egyszerű, általános hardverelemekből építkezik, ami a növeli a kompatibilitást, beleértve a modern megjelenítőket, videoszabványokat is. A tartalomfrissítés egyszerű, a frissítések a végpontokon további beavatkozás nélkül, azonnal megjelennek. A végpontok felügyelete Központilag történik, ami a gazdaságos és hibamentes üzemeltetést segíti. A folyamatos gyártói támogatás révén biztonságos az üzemeltetése. A fejlesztések minimális költséggel beépíthetők a rendszerbe, nincs hosszadalmas, költséges saját fejlesztési folyamatra szükség.

A rendszer felépítése:
Központi vezérlésű, egyszerű UTP hálózaton üzemelő rendszer. A központi munkaállomáson készíthető el a megjelenítendő tartalom, előzetesen jóváhagyott, és importált forrásanyagokból. A kész tartalom elemei időzített vagy eseményvezérelt módon alakíthatók ki.
Az egyes végpontok egyedileg azonosítottak. A hálózati forgalom koordinálását, a lejátszási listák kezelését, időzítését egy független munkaállomáson futó Network Manager végzi. Itt tároljuk az egyes gépek lejátszási paramétereit, itt történik a gépek tetszőleges csoportba foglalása, felügyelete. Szintén itt történik a hálózati forgalom-optimalizálás is.
Az árfolyamfrissítés például minden végponton azonos időben történik.

Az egyes komponensek:

Központi rendszer

Szerkesztő/editor
Feladatuk a tartalom összeállítása. Egy kezelőfelületen beilleszthetők az elemek (álló- és mozgóképek, videó és audio anyagok, feliratok, grafikák, animációk, adatbázis és online elemek). Általában a szöveges elemek közvetlenül módosíthatók. Az egyes részek látványelemekkel (mozgatás, áttűnések, időzítések) láthatók el.
A tartalomban elvégzett módosítások automatikusan jutnak el a végponti megjelenítőkre, beleértve a közvetlen adatmódosításokat és az online ill. adatbázis-elemek változásait is.

Hálózat management
Feladata a végpontok konfigurálása, a lejátszási listák kezelése, loggolás, és az egyéb hálózat-felügyeleti feladatok ellátása. Az egyes végpontok egyedileg azonosítottak, és mint önálló megjelenítők, vagy mint csoportba fogott megjelenítők is üzemelhetnek. A csoportosítás, mountolás, végpontszám változtatás dinamikusan, folyamatos üzem mellett történik. A felügyeleti rendszer folyamatos tájékoztatást ad a végpontok, illetve a rendszer üzemelési adatairól. Más rendszerekben az időzítési (schedule) funkciók külön felületről kezelhetők.

Fióki rendszer

Player
Feladata az összeállított tartalom megjelenítése. A megjelenítés ma már jellemzően digitális megjelenítőn (LCD, Plazma) történik, egy vagy több kimenettel, azonos vagy eltérő tartalommal.
A tartalom eljuttatása a végpontokra egyszerű hálózati kapcsolattal történik, egyedi végpont azonosítással. Az UTP kapcsolat előnye, hogy földrajzi helytől függetlenül, és fizikai megjelenés nélkül juttatható el a tartalom a végpontra. Ez különösen nagy kiterjedésű rendszereknél előnyös.

Ajánljuk: Bankok, pénzintézetek és olyan multinacionális cégek részére, akik ügyfeleiknek, dolgozóiknak adatokat, információkat, képeket, videókat akarnak közölni.

Telefon: +36 1 469-6262
Fax: +36 1 469-6242
Szerviz kapcsolat
hibabe@bravogroupoffice.hu


Telefon: +36 1 469-6219
Fax: +36 1 469-6242
E-mail:
info@visualsolution.hu


Bravogroup Visual Solution logó