Telekommunikációs megoldások > Költségcsökkentő megoldások

Költségcsökkentő megoldások

A GSM adapter egy olyan speciális „mobiltelefon”, amely rendelkezik fő- vagy mellékvonali interfésszel és képes összekapcsolni bármilyen típusú mobil hálózatot bármilyen típusú vezetékes telefonnal, vagy telefonközponttal.


Ezáltal az asztali telefonokról mobiltelefonra irányuló hívásokat a vezetékes szolgáltató kihagyásával közvetlenül a GSM hálózatba irányítja, így komoly költségmegtakarítást eredményez, ha minden telefonhívás az aktuális szolgáltató saját hálózatán belül bonyolódik.

A jellemzően a telefonalközponthoz csatlakoztatott GSM adapter lehetővé teszi, hogy az asztali telefonról kezdeményezett és a mobilhálózatot célzó hívás az adott szolgáltató SIM kártyájának használatával épüljön fel, akár 0 Ft-os percdíjjal.

Manapság a technológia fejlődésével és a szélessávú Internet terjedésével már az is lehetséges, hogy IP (internet protokoll) képes telefonrendszerek, vagy csak 1-1 IP telefon egymással kommunikáljon fix pont-pont bérelt vonalon, vagy a nyílt Interneten át. Így a hívás költsége szintén jelentősen csökkenthető, mivel csak az Internet havi díját kell megfizetni (amit amúgy is megtesz a vállalat). A beszélgetéseknek pedig közvetlen percdíja, költsége ebben az esetben nincs.

Az AVAYA „Mobil mellék”, vagy újabb nevén One-X Mobile megoldása a felhasználók GSM telefonját varázsolja az „irodai mellékükké”, így ha ezt a két fenti megoldást együtt használják, akkor már a mobilról indított és külföldre irányuló hívások költségeit is jelentősen csökkenthetik a vállalat nemzetközi IP-s kapcsolatain keresztül, testvércégek esetén akár szintén 0 Ft-ig.


Hibabejelentés szerződéses ügyfelek részére

Telefon: +36 1 469-6998
Telefon szerviz:


Általános információ, érdeklődés, ajánlatkérés

Telefon: +36 1 469-6293
Fax: +36 1 469-6224
E-mail:
telekom@bravogroupoffice.hu


Bravogroup Telecom Solution logó